اهداف وزیرامورخارجه پاکستان در سفر به کشورمان چیست؟-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
محمدرضا منافی، کارشناس مسائل پاکستان در گفت‌و‌گو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد؛

اهداف وزیرامورخارجه پاکستان در سفر به کشورمان چیست؟

محمدرضا منافی، کارشناس مسائل بین‌الملل درآستانه سفر محمودقریشی وزیرامورخارجه پاکستان به کشورمان با اشاره به لزوم افزایش مناسبات بین‌المللی میان ایران و پاکستان، گفت: بی‌شک ایران و پاکستان درافزایش تعامل بایکدیگر می‌توانند کمک شایان توجهی برای حل بحران‌های افغانستان باشند، چراکه به دلیل همسایگی ایران و پاکستان تحولات و معادلات سیاسی در افغانستان تاثیر زیادی برروی هر دوکشور بر جای خواهد گذاشت. بنابراین منفعت دوکشور ایجاب می‌کند تاتحولات افغانستان از نزدیک رصد و نقشی موثر در آینده افغانستان ایفا کنند.
محمدرضا منافی؛ کارشناس مسائل پاکستان
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 26
کد خبر: ۹۹۸۶۶

اهداف وزیرامورخارجه پاکستان در سفر به کشورمان چیست؟

 

به گزارش راهبرد معاصر، محمود قریشی وزیرامور خارجه پاکستان در سفر به تهران، درخصوص مسائل افغانستان و منطقه با مسئولین جمهوری اسلامی ایران دیدار می‌کند. سفر قریشی در این برهه حساس بسیار مهم تلقی می‌شود زیرا ایران و پاکستان به عنوان دو همسایه اصلی افغانستان همواره در معرض تبعات ناشی از اشغالگری ۲۰ ساله افغانستان توسط آمریکا و متحدان غربی آن و نابسامانی‌های ایجاد شده در این کشور قرار داشته‌اند.  محمدرضا منافی کارشناس مسائل افغانستان و پاکستان در گفت‌وگو با راهبرد معاصر دلایل سفر وزیر امور خارجه پاکستان را بیان کرده است.

 

محمدرضا منافی کارشناس پاکستان و افغانستان در گفت‌وگو با راهبرد معاصر با اشاره به سفر وزیر امور خارجه پاکستان به تهران درخصوص گسترش مناسبات بین ایران و پاکستان براساس تغییر وضعیت سیاسی در افغانستان گفت: ایران و پاکستان به عنوان دو همسایه مهم و تاثیر گذار درمسائل منطقه وافغانستان و دو کشوری که مرزهای زمینی وسیعی با افغانستان دارند قطعا در تحولات و آینده سیاسی کشور افغانستان نقش خواهند داشت، لذا نمی‌توان نقش این دو کشور را نادیده گرفت.

 

وی در این باره خاطر نشان کرد: بی‌شک ایران و پاکستان درافزایش تعامل بایکدیگر می‌توانند کمک شایان توجهی برای حل بحران‌های افغانستان باشند، چراکه به دلیل همسایگی ایران و پاکستان تحولات و معادلات سیاسی در افغانستان تاثیر زیادی برروی هر دوکشور بر جای خواهد گذاشت. بنابراین منفعت دوکشور ایجاب می‌کند تاتحولات افغانستان از نزدیک رصد و نقشی موثر در آینده افغانستان ایفا کنند تا کمترین بحرانی متوجه کشور وملت‌های ایران و پاکستان نشود، ضمن اینکه در این صورت شرایط به وجود آمده به نفع هر دو کشور رقم زده خواهد شد.

 

این کارشناس افغانستان و پاکستان گفت: قطعا ایران و پاکستان می توانند روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بیشتری نسبت به گذشته با یکدیگر داشته باشند از این رو سفر وزیر امور خارجه پاکستان به تهران را باید به فال نیک گرفت. هر چند براساس خبرهای منتشر شده، وزیر خارجه پاکستان علاوه بر سفر به تهران به کشورهای تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان نیز سفر می‌کند، البته درباره سفر به کابل نیز اخباری منتشر شده است.

 

محمدرضا منافی تصریح کرد: تماس‌های وزیر امور خارجه پاکستان با همتای روسی و آلمانی خود و دبیر کل سازمان همکاری اسلامی، نشان دهنده این موضوع است که پاکستان تلاش می‌کند در زمینه مسائل افغانستان ابتکار عمل را به دست بگیرد تا به عنوان یک کشور پیشتاز و پیشقراول مطرح شود. پاکستان بر آن است تا از شرایط پیش آمده در راستای منافع خود بهره برداری دیپلماتیک داشته باشد تا اینگونه القاء کنند که برای ساماندهی به وضعت افغانستان، گام های موثری برداشته اند. ضمن اینکه به دلیل اهمیت موضوع، تماس مقامات ایرانی با مقامات پاکستانی و افغانستان بسیار حائز اهمیت است.

 

منافی در خصوص اهمیت توسعه روابط استراتژیک و امنیتی گفت:  بخشی از روابط ایران و پاکستان مبتنی بر روابط امنیتی دو کشور است و بخشی نیز ناظر به  شرایط افغانستان، چرا که ایران و پاکستان ناگزیر ورود به موضوع افغانستان هستند تا اوضاع به گونه‌ای رقم بخورد که به دو کشور کمترین آسیب وارد نشود یا اینکه از شرایط کنونی، بهترین بهره برداری برای دو کشور صورت بگیرد.

 

کارشناس مسائل افغانستان و پاکستان افزود:  افغانستان یک دست، افغانستان امن و افغانستان با ثبات به نفع ما و به نفع پاکستان است. چرا که سالهاست پاکستان با طالبان در ارتباط است. به هر حال شرایط افغانستان به گونه‌ای است که نمی توان با حاکمان کنونی این کشور ارتباطی نداشت، به این دلیل که اگر می‌خواهیم افغانستان به سمتی نرود که مسائل و مشکلات امنیتی برای ایران ایجاد کند، باید هر چه سریع تر به مسائل ورود کرد.

 

او در خصوص افزایش ارتباط ایران و پاکستان خاطر نشان کرد: افزایش همکاری ایران و پاکستان موضوع بسیار مهمی است لذا افزایش و تداوم ارتباطات ایران و پاکستان موجب ارتقای مسائل امنیتی دو کشور و مانع از شکل گیری شرایط ناامن در افغانستان می شود. ضمن اینکه توسعه روابط ایران و پاکستان به عنوان دو کشور همسایه با هزار کیلومتر مرز مشترک  مساله‌ی بسیار حائز اهمیت است. بی‌تردید دو کشور همسایه حتی در سخت‌ترین شرایط ناگزیر به تحمل یکدیگر هستند. در درجه اول روابط مردمی و فرهنگی دو کشور ایران و پاکستان  بسیار مهم است چرا که پیوند تاریخی و فرهنگی محکمی بین مردم دو کشور ایران و پاکستان وجود دارد.

 

منافی در این باره با بازخوانی سفر رهبر معظم انقلاب به پاکستان یادآور شد:  گواه این موضوع  سفر آیت الله خامنه ای در سال ۱۳۶۴ به عنوان رئیس جمهوری وقت به کشور پاکستان است که با استقبال خیل عظیمی از مردم پاکستان مواجه شد. این موضوع نشان دهنده اهمیت تعمیق روابط مردمی و فرهنگی ایران و پاکستان است. صرف نظر از اینکه چه دولتی و کدام حکومت و رئیس جمهور در ایران و پاکستان روی کار می آید، مردم دو کشور برای تقویت ارکان پایه های ارتباطی دو کشور بسیار مهم هستند. در سال  ۱۹۴۷ با استقلال پاکستان، ایران اولین کشوری بود که استقلال پاکستان را به رسمیت شناخت و متقابلا نیز در سال ۱۳۵۷ با پیروزی انقلاب اسلامی، پاکستان اولین کشوری بود که استقلال ایران را به رسمیت شناخت، این موارد نشانه های تاریخی از روابط دو کشور ایران و پاکستان است. ایران و پاکستان در مسائل بین المللی نیز  مواضع مشترکی دارند مثل مساله فلسطین، تا حدودی مسائل یمن و سوریه، لذا براساس دیدگاه های نزدیک به هم و پتانسیل‌های موجود می توان روابط اقتصادی ایران و پاکستان را توسعه داد.

 

کارشناس مسائل پاکستان متذکر شد: به رغم روابط فرهنگی و سیاسی خوب مردمی ایران و پاکستان، متاسفانه روابط تجاری و اقتصادی خوبی بین ایران و پاکستان برقرار نبوده است. تجارت ایران با پاکستان، سالانه کمتر از یک میلیارد دلار است این در حالی است که برای کشوری مثل ایران با ۸۵ میلیون جمعیت و پاکستان با حدود ۲۲۰ میلیون جمعیت که دو کشور در مجموع ۳۰۰ میلیون جمعیت دارند تجارت یک میلیارد دلاری رقم بسیار ناچیزی به شمار می رود، در صورتی که میزان تجارت ایران با افغانستان و ترکیه چندین برابر رقم تجارت با پاکستان است. متاسفانه ظرفیت‌های زیاد تجاری بین ایران و پاکستان نادیده گرفته شده است.

 

منافی در پایان با اشاره به لزوم افزایش مناسبات تجاری ایران و پاکستان گفت: پاکستان به شدت نیازمند واردات انرژی، برق، گاز و نفت از ایران است، بنابراین ایران می‌تواند نیاز پاکستان به انرژی را مرتفع کند اما متاسفانه پاکستانی ها با بهانه‌هایی مثل تحریم، همکاری قابل توجهی با ایران نداشته اند. هرچند بخشی از این مسائل ناشی از فشارهای کشورهای عربی منطقه و آمریکا به پاکستان است که مانع افزایش تجارت این کشور با ایران شده است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر